Citroën C4 Cactus

CITROËN C4 CACTUS: VÁLTOZIK A VILÁG – VÁLTOZZON A GONDOLKODÁSUNK IS!

A világ és vele a fogyasztók elvárásai rohamosan változnak... És hogyan tud mindezzel lépést tartani az autóipar? A CITROËN például nem mindennapi alternatívát kínál a kompakt személyautók kedvelőinek: a CITROËN C4 CACTUS--t.

Az alsó középkategóriában meglehetősen régóta ugyanazok a meglehetősen kötött sztereotípiák uralkodnak. Ebbe az „állóvízbe” érkezik most a CITROËN C4 CACTUS a maga meghökkentően egyedi formájával, a kellemeset a hasznossal barátkoztató megoldásaival.

A cél egyértelmű: azt adjuk az ügyfeleknek, amire valóan szükségük van.

A  CITROËN  C4 CACTUS új képlettel fejezi ki a modern autózás egyik legfontosabb tételét:

 • még több dizájn
 • még több kényelem
 • még több hasznos technológia
 • még több takarékos megoldás

Az új képletet a CITROËN sajátos gondolkodásmód mentén bontja ki:

Emeljük ki azt, amit az ügyfelek valóban fontosnak tartanak. A technológiai újítások és a karakteres dizájnelemek szolgálják a kényelmet, az egyszerű használatot és az alacsonyabb fenntartási költségek elérését.

A még dizájnosabb megjelenés érdekében először is össze kellett békíteni az esztétikusat a hasznossal, meg kellett találni a megfelelő méreteket, és a legmesszebbmenőkig szem előtt kellett tartani a hatékonyságot.

A CITROËN C4 CACTUS a legendás elődökhöz hasonlóan gyorsan bevési magát az emlékezetünkbe.

Meghatározó stílusjegyei:

> a letisztult, sallangmentes felületek,

> a mindenfajta agresszivitástól mentes, töretlen vonalak,

> a lebegő hatást keltő háromszögablak és tető,

> a LED-es nappali fények és az Airbumpokba integrált fényszórók adta formabontó világítás,

> a szigorúan funkcionális dizájnelemek (az Airbumpok és a kerékjárati ívek a védelmet, a tetőrudak a

szállítási lehetőségeket, a panoráma üvegtető a fényt hangsúlyozzák).

 

Airbump: világújdonság a CITROËN-- től

Ez a megoldás a dizájn lényegét testesíti meg azáltal, hogy egy stíluselemhez konkrét funkciót rendel. Az autó oldalába és lökhárítóiba épített Airbump elemek grafikusan is tagolják a CITROËN C4 CACTUS karosszériáját. Az Airbump betétekkel a személyre szabás lehetőségei is bővültek: a négy színben (Black, Grey, Dune és Chocolate) rendelhető elemek a tízféle karosszériaszín és háromféle belső stílusvilág (Stone Grey, Habana Inside és Purple Inside) mindegyikével variálhatók.

Az Airbump ezenfelül tényleges védelmet nyújt a mindennapok apró megpróbáltatásaival szemben. A hőre lágyuló poliuretánból készült rugalmas felületben lévő levegőkapszulák csökkentik az ütközések erejét. Az Airbumpok nem igényelnek különleges karbantartást, ugyanakkor közvetlenül hozzájárulnak a karbantartási és javítási költségek csökkentéséhez.

Ez az egyszerre esztétikus és praktikus újdonság nyugodtabbá teszi a városi forgalomban való közlekedést.

A CITROËN C4 CACTUS optimális arányai is a stílust, a vezetési és utazási kényelmet szolgálják:

 • 2,60 méteres tengelytávolság (ugyanannyi, mint a CITROËN C4-é),
 • kompakt méretek (hosszúság: 4,16 m, szélesség: 1,73 m),
 • stílusos és ergonomikus profil 1/3 rész üveg-, 2/3 rész lemezfelülettel,
 • aerodinamikai szempontból optimalizált, mindössze 1,48 méteres magasság,
 • csökkentett túlnyúlások, a sarkokra került kerekekkel.

Az első lépés: minél nagyobb helyet kínálni a vezetőnek és utasainak. A levegősebb utastér ráadásul könnyedebb és barátságosabb hangulatot áraszt.

A vízszintesen tagolt , alacsony műszerfal nagyobb helyet hagy az első utas számára, de nem fosztja meg a könnyen hozzáférhető tágas rakodóhelyektől sem. Ezt egy 100%-ban digitális vezérlőegység alkalmazásával és a vezetőhely optimális kialakításával sikerült elérni:

 • a műszerfal helyett a tetőbe építették be az utasoldali légzsákot (Airbag In Roof technológia);
 • a kezelőgombok helyett 7 colos érintőképernyőn irányítható az autó minden funkciója (klíma,  média, navigáció, beállítások, telefon, internetes szolgáltatások, vezetést segítő rendszerek);
 • a hagyományos műszercsoport helyét digitális kijelző vette át;
 • az ETG robotizált váltóval felszerelt változatoknál a hagyományos váltókar szerepét az „Easy Push” rendszer vette át. Az egyszerűsített rendszer a műszerfal alsó részén található fokozatválasztóból és a kormányon lévő kapcsolókarokból áll, melyek a sebességfokozatok manuális kapcsolását teszik lehetővé.

A nagyméretű első ülések is az új szellemben fogantak: a tervezők egyszerűen egy kényelmes kanapét építettek az autóba.

Térdmagasságban a CITROËN C4-ével megegyező nagyságú lábtér áll a hátsó utasok rendelkezésére. Az ugyancsak azonos tengelytávnak köszönhetően a CITROËN C4 CACTUS  kompaktabb méretei  ellenére is (4,16 méter hosszú)  ugyanakkora hely et  kínál utasainak, mint a CITROËN C4. Emellett a CITROËN C4

CACTUS csomagtere is kellően tágas: 358 literes.

A második lépés a kényelemérzet növelése érdekében: elegáns, de fesztelen hangulat kialakítása. Az utastérben sajátosan letisztult belső dizájn játszik kulcsszerepet, játékos utalásokkal az utazás témaköreire:

 • az ajtókilincsek bőr behúzói, a műszerfali felső rakodóhely vasalásai és tűzései a patinás utazóládák elemeit idézik;
 • háromféle színösszeállításban választhatók az ülés- és ajtókárpitok, valamint a műszerfal borítása

(Stone Grey, Purple Inside és Habana Inside).

A CITROËN C4 CACTUS-on alkalmazott technológiák az autóvezetők tényleges igényeire épít: könnyen használhatók, mindenki számára elérhetők és interaktívak.

100%- ban digitális, 100%- ban érintőképernyős, 100%- ban felhasználóbarát vezérlőfelület

A szériában kínált, 7 érintőgombbal rendelkező 7 colos érintőkijelzőn keresztül a modern autóktól elvárt valamennyi funkció vezérelhető (az egyes berendezések változattól függően rendelhetők):

 • automata légkondicionáló,
 • média (rádió, audio streaming, hordozható készülékek csatlakoztatása, zenetárolás, saját fényképek megjelenítése),
 • navigáció (madártávlati nézet, sebességkorlátozások megjelenítése, forgalmi viszonyok figyelése, a legkevesebb üzemanyag-fogyasztással járó útvonal kiválasztása),
 • vezetést segítő rendszerek (tolatókamera képének megjelenítése, Park Assist, programozható sebességkorlátozó és - szabályozó),
 • telefon (Bluetooth-kihangosító, névjegyzék és profilképek, konferenciahívások kezelése),
 • online szolgáltatások (3G kapcsolaton keresztül elérhető CITROËN Multicity Connect weboldal),
 • beállítások (interaktív kezelési útmutatóval).

Európa néhány országában a CITROËN C4 CACTUS-ból a 7 colos érintőképernyőn keresztül – melyhez egy 3G modem csatlakoztatható – a CITROËN Multicity Connect weboldal autós használatra kifejlesztett alkalmazásai is elérhetőek:

 • az „Üzemanyag” alkalmazás elvezeti a legközelebbi és/vagy a legolcsóbb benzinkúthoz,
 • hoteleket és éttermeket kereshet az „Arany Oldalak” és a „Trip Advisor” segítségével,
 • az aktuális forgalmi helyzetről a „Michelin Trafic” tájékoztat,
 • a veszélyzónákra a „Coyote” figyelmezteti.

Az alkalmazásokat teljes mértékben integrálták a gépjármű rendszerébe, így az a gépjármű adatainak (helyzet, sebesség, útvonal, üzemanyagszint stb.) figyelembevételével mindig az aktuális igényeknek megfelelő információkkal szolgál.

Technológiai újítások a nagyobb kényelem érdekében

Az utastér kényelmét növeli a kiemelkedő hővédelemmel ellátott nagyméretű panorámatető, mely szűri a napfényt, és kívül tartja a meleget. Az üvegtető egy 4-es kategóriájú napszemüveghez hasonló védelmet nyújt az UV-sugárzás ellen. Fény- és hővédő, valamint akusztikai tulajdonságainak köszönhetően nincs szükség árnyékolóra, ami súlycsökkenést (-6 kg) és jobb súlyeloszlást eredményez (az alacsonyabban elhelyezkedő súlypont miatt jobb lett az autó úttartása).

Elérhető áron többet adni abból, ami igazán fontos az ügyfélnek... A CITROËN pragmatikusan áll a kérdéshez. Az autós kiadásokba nemcsak az autó vételára, de a használattal kapcsolatos költségek is beletartoznak (üzemanyag-vásárlás, karbantartási költségek stb.), ezért a CITROËN olyan megoldásokat keresett, amelyek ezen elemeket is integrálják és kiszámíthatóvá teszik.

Az üzemanyag-- fogyasztás csökkentése

Ha nem szeretnénk költséges technológiákat alkalmazni, a hatékonyságra való törekvés és a felesleges dolgok elhagyása kulcsszerepet kell, hogy játsszon a fogyasztás csökkentésében. A súlycsökkenés lehetőséget ad a legújabb generációs, kisebb hengerűrtartalmú motorok beépítésére, amivel a vezetési kényelem megőrzése mellett csökkenthető a fogyasztás.

A CITROËN C4-hez képest 200 kg--m ml al , mindössze 965 kg--a ra sikerült csökkenteni az autó tömegét. Ezt az eredményt a következőknek köszönhetően sikerült elérni:

 • kompakt és könnyű padlólemez,
 • legújabb generációs, kis hengerűrtartalmú motorok, melyek megfelelnek a leendő Euro6-os előírásoknak (Stop&Start rendszerrel felszerelt PureTech benzinmotorok és BlueHDi dízelmotorok),
 • könnyű, de nagyon masszív anyagok, például a nagy szilárdságú könnyű acél vagy az alumínium,  amelyből a motorháztető és lökhárító-merevítő készül,
 • könnyített elemek: félig nyitható hátsó ablakok (-11 kg) és egyben dönthető hátsó üléspad (-6 kg).

A súlycsökkentésnek köszönhetően a benzines változat CO 2 - kibocsátása 100 g/km-nél is kevesebb, a dízelváltozaté pedig 82 g/km, ami mindössze 3,1 1 l/100 km fogyasztásnak felel meg.

Az üzemanyag-fogyasztás mellett a modell használati költségeinek összességét sikerült csökkenteni. A CITROËN C4 CACTUS fenntartási költsége a kompakt kategória többi képviselőjéhez képest közel 20%-kal alacsonyabb. A tömegoptimalizálásra fordított munkának köszönhetően jelentősen mérséklődött a kopóalkatrész-felhasználás. Az Airbump pedig a javítási költségek leszorításában játszik fontos szerepet.

100%-- ban hasznos vezetést segítő rendszerek:

A nyugodt vezetés és a mindennapok megkönnyítése érdekében a CITROËN C4 CACTUS számos vezetést segítő rendszert kínál:

> A Park Assist segít parkolóhelyet keresni, majd automatikusan bekormányozza az autót a kiválasztott helyre. A vezetőnek csak a gáz- és a fékpedált kell kezelnie.

> A tolatókamera az érintőképernyőn jeleníti meg a parkolási manővereket.

> Az emelkedőn/lejtőn történő indítást segítő rendszer 2 másodpercig automatikusan lefékezve tartja az autót. A fékpedál felengedésekor a gépjármű a 3%-nál nagyobb emelkedőn is könnyen elindul anélkül, hogy visszagurulna.

> A statikus kanyarvilágítás egy kiegészítő fénysávval megvilágítja a kanyar belső ívét, így növeli a láthatóságot és a biztonságot a kanyarokban és a kereszteződésekben.

> A CITROËN eTouch helyzetbeméréssel egybekötött ingyenes sürgősségi és assistance segélyhívást tesz lehetővé (országtól függően). A kétféle szolgáltatás a beépített SIM-kártyának köszönhetően a hét minden napján, a nap 24 órájában elérhető. Műszaki hiba vagy baleset esetén segít pontosan meghatározni a gépjármű helyzetét, és gyors beavatkozást tesz lehetővé a mentőszolgálatok számára.

A vezetési kényelmet fokozza a „ Smart Wash ” névre hallgató egyszerű és ötletes találmány, mellyel megszüntethető az a kellemetlen élmény, amikor is a szélvédő mosásakor néhány másodpercig szinte semmit sem látni a szélvédőn keresztül. A szélvédőmosó fúvókákat az ablaktörlő lapátok végébe építették be, onnan spriccelnek vékony vízsugarat. Így a szélvédőmosás során mindvégig tökéletesen kilátunk az autóból, a hagyományos rendszerekhez képest pedig feleannyi folyadékra van szükség.

Ajánlatkérés
Minta: +36-xx-xxx-xxxx
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
Hámori Katalin
Recepciós, kereskedelmi asszisztens, biztosítás kötés
Molnár Pál
Értékesítési tanácsadó
Bohó Piroska
Értékesítési tanácsadó
Kesselring Hedvig
Flotta értékesítési tanácsadó
Szabó Norbert
Értékesítési tanácsadó
Készítette: Hinora Marketing Group