Citroën C4 Cactus

CITROËN C4 CACTUS: VÁLTOZIK A VILÁG – VÁLTOZZON A GONDOLKODÁSUNK IS!

A világ és vele a fogyasztók elvárásai rohamosan változnak... És hogyan tud mindezzel lépést tartani az autóipar? A CITROËN például nem mindennapi alternatívát kínál a kompakt személyautók kedvelőinek: a CITROËN C4 CACTUS--t.

Az alsó középkategóriában meglehetősen régóta ugyanazok a meglehetősen kötött sztereotípiák uralkodnak. Ebbe az „állóvízbe” érkezik most a CITROËN C4 CACTUS a maga meghökkentően egyedi formájával, a kellemeset a hasznossal barátkoztató megoldásaival.

A cél egyértelmű: azt adjuk az ügyfeleknek, amire valóan szükségük van.

A  CITROËN  C4 CACTUS új képlettel fejezi ki a modern autózás egyik legfontosabb tételét:

 • még több dizájn
 • még több kényelem
 • még több hasznos technológia
 • még több takarékos megoldás

Az új képletet a CITROËN sajátos gondolkodásmód mentén bontja ki:

Emeljük ki azt, amit az ügyfelek valóban fontosnak tartanak. A technológiai újítások és a karakteres dizájnelemek szolgálják a kényelmet, az egyszerű használatot és az alacsonyabb fenntartási költségek elérését.

A még dizájnosabb megjelenés érdekében először is össze kellett békíteni az esztétikusat a hasznossal, meg kellett találni a megfelelő méreteket, és a legmesszebbmenőkig szem előtt kellett tartani a hatékonyságot.

A CITROËN C4 CACTUS a legendás elődökhöz hasonlóan gyorsan bevési magát az emlékezetünkbe.

Meghatározó stílusjegyei:

> a letisztult, sallangmentes felületek,

> a mindenfajta agresszivitástól mentes, töretlen vonalak,

> a lebegő hatást keltő háromszögablak és tető,

> a LED-es nappali fények és az Airbumpokba integrált fényszórók adta formabontó világítás,

> a szigorúan funkcionális dizájnelemek (az Airbumpok és a kerékjárati ívek a védelmet, a tetőrudak a

szállítási lehetőségeket, a panoráma üvegtető a fényt hangsúlyozzák).

 

Airbump: világújdonság a CITROËN-- től

Ez a megoldás a dizájn lényegét testesíti meg azáltal, hogy egy stíluselemhez konkrét funkciót rendel. Az autó oldalába és lökhárítóiba épített Airbump elemek grafikusan is tagolják a CITROËN C4 CACTUS karosszériáját. Az Airbump betétekkel a személyre szabás lehetőségei is bővültek: a négy színben (Black, Grey, Dune és Chocolate) rendelhető elemek a tízféle karosszériaszín és háromféle belső stílusvilág (Stone Grey, Habana Inside és Purple Inside) mindegyikével variálhatók.

Az Airbump ezenfelül tényleges védelmet nyújt a mindennapok apró megpróbáltatásaival szemben. A hőre lágyuló poliuretánból készült rugalmas felületben lévő levegőkapszulák csökkentik az ütközések erejét. Az Airbumpok nem igényelnek különleges karbantartást, ugyanakkor közvetlenül hozzájárulnak a karbantartási és javítási költségek csökkentéséhez.

Ez az egyszerre esztétikus és praktikus újdonság nyugodtabbá teszi a városi forgalomban való közlekedést.

A CITROËN C4 CACTUS optimális arányai is a stílust, a vezetési és utazási kényelmet szolgálják:

 • 2,60 méteres tengelytávolság (ugyanannyi, mint a CITROËN C4-é),
 • kompakt méretek (hosszúság: 4,16 m, szélesség: 1,73 m),
 • stílusos és ergonomikus profil 1/3 rész üveg-, 2/3 rész lemezfelülettel,
 • aerodinamikai szempontból optimalizált, mindössze 1,48 méteres magasság,
 • csökkentett túlnyúlások, a sarkokra került kerekekkel.

Az első lépés: minél nagyobb helyet kínálni a vezetőnek és utasainak. A levegősebb utastér ráadásul könnyedebb és barátságosabb hangulatot áraszt.

A vízszintesen tagolt , alacsony műszerfal nagyobb helyet hagy az első utas számára, de nem fosztja meg a könnyen hozzáférhető tágas rakodóhelyektől sem. Ezt egy 100%-ban digitális vezérlőegység alkalmazásával és a vezetőhely optimális kialakításával sikerült elérni:

 • a műszerfal helyett a tetőbe építették be az utasoldali légzsákot (Airbag In Roof technológia);
 • a kezelőgombok helyett 7 colos érintőképernyőn irányítható az autó minden funkciója (klíma,  média, navigáció, beállítások, telefon, internetes szolgáltatások, vezetést segítő rendszerek);
 • a hagyományos műszercsoport helyét digitális kijelző vette át;
 • az ETG robotizált váltóval felszerelt változatoknál a hagyományos váltókar szerepét az „Easy Push” rendszer vette át. Az egyszerűsített rendszer a műszerfal alsó részén található fokozatválasztóból és a kormányon lévő kapcsolókarokból áll, melyek a sebességfokozatok manuális kapcsolását teszik lehetővé.

A nagyméretű első ülések is az új szellemben fogantak: a tervezők egyszerűen egy kényelmes kanapét építettek az autóba.

Térdmagasságban a CITROËN C4-ével megegyező nagyságú lábtér áll a hátsó utasok rendelkezésére. Az ugyancsak azonos tengelytávnak köszönhetően a CITROËN C4 CACTUS  kompaktabb méretei  ellenére is (4,16 méter hosszú)  ugyanakkora hely et  kínál utasainak, mint a CITROËN C4. Emellett a CITROËN C4

CACTUS csomagtere is kellően tágas: 358 literes.

A második lépés a kényelemérzet növelése érdekében: elegáns, de fesztelen hangulat kialakítása. Az utastérben sajátosan letisztult belső dizájn játszik kulcsszerepet, játékos utalásokkal az utazás témaköreire:

 • az ajtókilincsek bőr behúzói, a műszerfali felső rakodóhely vasalásai és tűzései a patinás utazóládák elemeit idézik;
 • háromféle színösszeállításban választhatók az ülés- és ajtókárpitok, valamint a műszerfal borítása

(Stone Grey, Purple Inside és Habana Inside).

A CITROËN C4 CACTUS-on alkalmazott technológiák az autóvezetők tényleges igényeire épít: könnyen használhatók, mindenki számára elérhetők és interaktívak.

100%- ban digitális, 100%- ban érintőképernyős, 100%- ban felhasználóbarát vezérlőfelület

A szériában kínált, 7 érintőgombbal rendelkező 7 colos érintőkijelzőn keresztül a modern autóktól elvárt valamennyi funkció vezérelhető (az egyes berendezések változattól függően rendelhetők):

 • automata légkondicionáló,
 • média (rádió, audio streaming, hordozható készülékek csatlakoztatása, zenetárolás, saját fényképek megjelenítése),
 • navigáció (madártávlati nézet, sebességkorlátozások megjelenítése, forgalmi viszonyok figyelése, a legkevesebb üzemanyag-fogyasztással járó útvonal kiválasztása),
 • vezetést segítő rendszerek (tolatókamera képének megjelenítése, Park Assist, programozható sebességkorlátozó és - szabályozó),
 • telefon (Bluetooth-kihangosító, névjegyzék és profilképek, konferenciahívások kezelése),
 • online szolgáltatások (3G kapcsolaton keresztül elérhető CITROËN Multicity Connect weboldal),
 • beállítások (interaktív kezelési útmutatóval).

Európa néhány országában a CITROËN C4 CACTUS-ból a 7 colos érintőképernyőn keresztül – melyhez egy 3G modem csatlakoztatható – a CITROËN Multicity Connect weboldal autós használatra kifejlesztett alkalmazásai is elérhetőek:

 • az „Üzemanyag” alkalmazás elvezeti a legközelebbi és/vagy a legolcsóbb benzinkúthoz,
 • hoteleket és éttermeket kereshet az „Arany Oldalak” és a „Trip Advisor” segítségével,
 • az aktuális forgalmi helyzetről a „Michelin Trafic” tájékoztat,
 • a veszélyzónákra a „Coyote” figyelmezteti.

Az alkalmazásokat teljes mértékben integrálták a gépjármű rendszerébe, így az a gépjármű adatainak (helyzet, sebesség, útvonal, üzemanyagszint stb.) figyelembevételével mindig az aktuális igényeknek megfelelő információkkal szolgál.

Technológiai újítások a nagyobb kényelem érdekében

Az utastér kényelmét növeli a kiemelkedő hővédelemmel ellátott nagyméretű panorámatető, mely szűri a napfényt, és kívül tartja a meleget. Az üvegtető egy 4-es kategóriájú napszemüveghez hasonló védelmet nyújt az UV-sugárzás ellen. Fény- és hővédő, valamint akusztikai tulajdonságainak köszönhetően nincs szükség árnyékolóra, ami súlycsökkenést (-6 kg) és jobb súlyeloszlást eredményez (az alacsonyabban elhelyezkedő súlypont miatt jobb lett az autó úttartása).

Elérhető áron többet adni abból, ami igazán fontos az ügyfélnek... A CITROËN pragmatikusan áll a kérdéshez. Az autós kiadásokba nemcsak az autó vételára, de a használattal kapcsolatos költségek is beletartoznak (üzemanyag-vásárlás, karbantartási költségek stb.), ezért a CITROËN olyan megoldásokat keresett, amelyek ezen elemeket is integrálják és kiszámíthatóvá teszik.

Az üzemanyag-- fogyasztás csökkentése

Ha nem szeretnénk költséges technológiákat alkalmazni, a hatékonyságra való törekvés és a felesleges dolgok elhagyása kulcsszerepet kell, hogy játsszon a fogyasztás csökkentésében. A súlycsökkenés lehetőséget ad a legújabb generációs, kisebb hengerűrtartalmú motorok beépítésére, amivel a vezetési kényelem megőrzése mellett csökkenthető a fogyasztás.

A CITROËN C4-hez képest 200 kg--m ml al , mindössze 965 kg--a ra sikerült csökkenteni az autó tömegét. Ezt az eredményt a következőknek köszönhetően sikerült elérni:

 • kompakt és könnyű padlólemez,
 • legújabb generációs, kis hengerűrtartalmú motorok, melyek megfelelnek a leendő Euro6-os előírásoknak (Stop&Start rendszerrel felszerelt PureTech benzinmotorok és BlueHDi dízelmotorok),
 • könnyű, de nagyon masszív anyagok, például a nagy szilárdságú könnyű acél vagy az alumínium,  amelyből a motorháztető és lökhárító-merevítő készül,
 • könnyített elemek: félig nyitható hátsó ablakok (-11 kg) és egyben dönthető hátsó üléspad (-6 kg).

A súlycsökkentésnek köszönhetően a benzines változat CO 2 - kibocsátása 100 g/km-nél is kevesebb, a dízelváltozaté pedig 82 g/km, ami mindössze 3,1 1 l/100 km fogyasztásnak felel meg.

Az üzemanyag-fogyasztás mellett a modell használati költségeinek összességét sikerült csökkenteni. A CITROËN C4 CACTUS fenntartási költsége a kompakt kategória többi képviselőjéhez képest közel 20%-kal alacsonyabb. A tömegoptimalizálásra fordított munkának köszönhetően jelentősen mérséklődött a kopóalkatrész-felhasználás. Az Airbump pedig a javítási költségek leszorításában játszik fontos szerepet.

100%-- ban hasznos vezetést segítő rendszerek:

A nyugodt vezetés és a mindennapok megkönnyítése érdekében a CITROËN C4 CACTUS számos vezetést segítő rendszert kínál:

> A Park Assist segít parkolóhelyet keresni, majd automatikusan bekormányozza az autót a kiválasztott helyre. A vezetőnek csak a gáz- és a fékpedált kell kezelnie.

> A tolatókamera az érintőképernyőn jeleníti meg a parkolási manővereket.

> Az emelkedőn/lejtőn történő indítást segítő rendszer 2 másodpercig automatikusan lefékezve tartja az autót. A fékpedál felengedésekor a gépjármű a 3%-nál nagyobb emelkedőn is könnyen elindul anélkül, hogy visszagurulna.

> A statikus kanyarvilágítás egy kiegészítő fénysávval megvilágítja a kanyar belső ívét, így növeli a láthatóságot és a biztonságot a kanyarokban és a kereszteződésekben.

> A CITROËN eTouch helyzetbeméréssel egybekötött ingyenes sürgősségi és assistance segélyhívást tesz lehetővé (országtól függően). A kétféle szolgáltatás a beépített SIM-kártyának köszönhetően a hét minden napján, a nap 24 órájában elérhető. Műszaki hiba vagy baleset esetén segít pontosan meghatározni a gépjármű helyzetét, és gyors beavatkozást tesz lehetővé a mentőszolgálatok számára.

A vezetési kényelmet fokozza a „ Smart Wash ” névre hallgató egyszerű és ötletes találmány, mellyel megszüntethető az a kellemetlen élmény, amikor is a szélvédő mosásakor néhány másodpercig szinte semmit sem látni a szélvédőn keresztül. A szélvédőmosó fúvókákat az ablaktörlő lapátok végébe építették be, onnan spriccelnek vékony vízsugarat. Így a szélvédőmosás során mindvégig tökéletesen kilátunk az autóból, a hagyományos rendszerekhez képest pedig feleannyi folyadékra van szükség.

Ajánlatkérés
Minta: +36-xx-xxx-xxxx
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
Hámori Katalin
Recepciós, kereskedelmi asszisztens, biztosítás kötés
Molnár Pál
Értékesítési tanácsadó
Bohó Piroska
Értékesítési tanácsadó
Kesselring Hedvig
Flotta értékesítési tanácsadó
Pelsőczi Dávid
Értékesítési tanácsadó
Gábris Krisztián
Használt gépkocsi értékesítési tanácsadó
Készítette: Hinora Marketing Group