Citroën C4

Művészi vonalvezetés, kifinomult minőség, exkluzív szolgáltatások, innovatív technológiai megoldások... Fedezze fel az új Citroën C4 pozitív energiáját!      

Az új Citroen C4 már első ránézésre egy kifejezetten masszív és stabil autó benyomását kelti, A művészi vonalvezetést és a krómozott díszítőelemek arról tanúskodnak, hogy az autó megalkotói különös gondot fordítottak a külső megjelenésre. A könnyű kezelhetőség jegyébent fogant, új Citroen C4 fedélzetén maximálisan kényelmes környezet várja!

"Az új C4 a CITROËN egyik erősségét jelentő határozott stílussal rendelkezik. A kiegyensúlyozott arányoknak és a kerekekhez a lehető legközelebb hozott karosszériának köszönhetően már első pillantásra robusztus és stabil gépkocsi benyomását kelti. A nagy műgonddal kialakított felületek és a fekete hátsó szélterelő egyaránt az optimális légáramlás kialakítására való törekvésről tanúskodik.

A pontos illesztések, a krómdíszítések (az első és hátsó lökhárítókon, az ablakok alsó szélénél stb.) és a Diamond könnyűfém keréktárcsák még tetszetősebbé teszik a karosszériát. Ezeken kívül számtalan gondosan kidolgozott apró részlet egészíti ki az új CITROËN C4 méltóságteljes és elegáns megjelenését."

"Az új CITROËN C4 külső stílusához hasonlóan, a belső térben szintén a kiváló minőség és a kifinomultság uralkodik. A vízszintes vonalvezetésű, légies műszerfalnak, valamint az audiorendszer és a légkondicionáló berendezés kezelőgombjait magában foglaló, egy darabból, látható illesztés nélkül készült és a műszerfal vonalát tökéletesen követő, ergonomikus középkonzolnak köszönhetően a belső tér elegáns megjelenésű és ésszerűen kialakított.

Az új CITROËN C4 luxuskivitelű utastérének kihangsúlyozása érdekében a legkiválóbb minőségű anyagokat használták fel, mint például a műszerfal puha tapintású borítása, amelyen a szellőzőnyílások a műszercsoport közvetlen közelében helyezkednek el, vagy a tető jersey kárpitozása és a kormányon elhelyezett kezelőgombokat, a szellőzőnyílásokat és a sebességváltókart ékesítő krómdíszítések."

Az új C4 kívülről kompakt ugyan, de az üvegfelületek méretén ez nem látszik meg: az utastérből szemlélve kitűnő a kilátás és ideálisak a fényviszonyok. A szélvédő által biztosított fényözön az opcióként választható, 1,3 m2-es panorámatetővel tovább növelhető.

15-18 collos könnyűfém keréktárcsák széles választéka segít abban, hogy az új C4 stílusa még határozottabbá, még elegánsabbá váljék.

"Helykínálat és külső méret, sokoldalúság és barátságosság – az új CITROËN C4 mindezen ütőkártyákkal rendelkezik.

Az autó továbbra is kompakt felépítésű: 4,33 m hosszú, 1,79 m széles és 1,49 m magas - ám ez nem megy a kényelem rovására. A megnövelt hátsó fejtér könnyebbé teszi a beszállást, tágasabb és kényelmesebb belső teret biztosít. Csomagtartója igazi referenciának számít a piacon: kategóriájában a legnagyobb (akár 408 literes is lehet), ráadásul kialakítása révén könnyen és tökéletesen kihasználható."

NAGYMÉRETŰ CSOMAGTÉR

"Az új C4 csomagtere iskolát teremt a kategóriában. Akár 408 literes befogadóképességének köszönhetően mind az öt utas kényelmesen utazik, miközben holmijaik bőven elférnek a csomagtérben.

A 2/3 - 1/3 lehajtható hátsó üléssor és a rejtett sílécalagút hosszú tárgyak szállítását is lehetővé teszi. A csomagtérben található kivehető lámpa egyrészt magát a csomagteret is bevilágítja, de zseblámpaként talán még nagyobb hasznát vehetjük akkor, amikor rossz megvilágítású helyeken járunk."

TÁGAS TÁROLÓREKESZEK

A C4 ötletesen kialakított, tágas helyeket kínál a mindennap használatos tárgyak elhelyezésére, ezzel is megkönnyítve az utazást: nagyméretű, megvilágított kesztyűtartó, első ajtózsebek, amelyekben 1,5 literes palackok is elférnek, valamint az első ülés alatti fiók, a középső panelen található rakodóhely, és mindenek előtt a legnagyobb újdonságnak számító magas és széles középkonzol, amely egymástól teljesen elkülönülő négy rakodóhelyet foglal magában. A felsoroltak közül a legújszerűbb rakodóhely többfunkciós, hűtött, az első része megvilágított és egy rolószerűen működő fedéllel záródik. Akár négy 50 cl-es palack elhelyezésére is alkalmas, és a beépített csatlakozóhely előtt ideálisan elhelyezett kihúzható fiókot is magában foglal.

230 VOLTOS CSATLAKOZÓ

Az új C4 minden felszereltségi szintjén elérhető, középkonzolba épített 230 voltos csatlakozó – amely egy üzletember számára ideális, sőt elengedhetetlen –, egyedinek számít a kompakt limuzinok piacán. Tölthető róla notebook, zenelejátszó, fényképezőgép és mobiltelefon is. 

VEZETŐÜLÉS

"Az új C4 a CITROËN kreativitását tökéletesen tükröző vezetőhellyel rendelkezik. A vezetővel pontosan szemben, optimálisan elhelyezett műszercsoporton minden kezelőszerv kézre esik:

  • 3 számlapos újfajta műszercsoport, amely az információk analóg és digitális kijelzését társítja, valamint a tér- és kontraszt hatás révén kiválóan leolvasható;
  • nagy gondossággal kialakított, központi kezelőszervekkel ellátott kormány, amely jól elkülönített zónákra osztott különféle funkciókat (audio, telefon, tempomat, kényelmi berendezések) foglal magában.

Az új CITROËN C4 rendkívül kényelmes üléseivel igazi első osztályú utazást kínál. Az optimális tartás érdekében az ülések állítható deréktámasszal rendelkeznek. A tökéletes ellazulás érdekében a vezető és az elöl ülő utas a beépített elektromos masszázsfunkciót is igénybe veheti, amely a kompakt limuzinok piacán egyedi ajánlatnak számít."

KELLEMES HANGULAT

"Az új C4-et úgy tervezték meg, hogy minden egyes ügyfél igényeit kielégítse. Ennek megfelelően számos, egyéni igény szerint beállítható berendezést kínál, amelyekkel a belső kivitel is testre szabható. Mostantól a vezető az irányjelző lámpákhoz és a figyelmeztető jelzésekhez négyféle polifonikus hang közül, a légkondicionálónál háromféle erősségi fokozat közül választhat, és meghatározhatja a műszerfal világítás színét (a fehértől a kékig).

A kivételes utazási kényelem biztosításában a gépkocsi hangszigetelése is döntő szerepet játszik. Ennek érdekében a hangszigetelés és a zajok elnyelése a kibocsátási forráshoz, illetve a keletkezés helyéhez legközelebb történt."

"Az audiorendszer nagymértékben hozzájárul a komfortérzethez és a nyugodt vezetéshez. Az új  C4 térbeli hangzást biztosító újfajta technológiával rendelkezik. A csomagtartóban elhelyezett, erősített mélysugárzóval kiegészülő rendszer által visszaadott hang színei sokkal valóság hűbbek, a mélyhangok teltebbek és az utastérben jobb a hangelosztás.

Az eMyWay navigációs rendszer többek között nagyfelbontású színes kijelzővel, belső memóriával, valamennyi MP3 lejátszóval kompatibilis USB csatlakozóval, sebességkorlátozás kijelzéssel, sőt még Bluetooth audio streaming funkcióval is rendelkezik, amely lehetővé teszi a mobiltelefonon tárolt zenei fájlok lejátszását. A többféle csatlakozóval ellátott C4 egy USB-porttal, egy Jack csatlakozóval és egy 12 voltos csatlakozó aljzattal is rendelkezik. "

VEZETÉST SEGÍTŐ BERENDEZÉSEK

Az új C4-ben olyan elismert technológiák sorakoznak, mint a parkolóhelymérő rendszer (amely jelzi, hogy a megközelített parkolóhely mérete elegendő-e az autónknak), a parkolást segítő rendszer (amely a rendelkezésre álló helyet méri), vagy a programozható tempomat. Az elektromos rögzítőfékkel kombinált emelkedőn történő indulást segítő rendszer a fékpedál elengedését követően 2 másodpercig még megtartja az autót, így segíti a stresszmentes indulást.

E-TOUCH

Az eTouch-nak köszönhetően egy egész sor szolgáltatás áll rendelkezésre a gépkocsiban: a (bizonyos országokban elérhető) beépített SIM kártyával működő, ingyenes, a hét minden napján éjjel–nappal készenlétben álló vész- és műszaki segélyhívó rendszer meghibásodás vagy baleset esetén lehetővé teszi az autó helyének pontos behatárolását és a gyors beavatkozást. Ezen kívül (országtól függően) az interneten keresztül két másik szolgáltatás – a virtuális szervizfüzet és az Eco Driving – is elérhető, amelyek mechanikus vagy a biztonságot érintő hiba esetén figyelmeztetik a vezetőt, jelzik az elvégzendő karbantartások esedékességét, sőt segítségükkel az autó üzemanyag-fogyasztása és CO2 kibocsátása is figyelemmel kísérhető.

MIKROHIBRID TECHNOLÓGIA           "Az e-HDi mikro-hibrid technológia a Stop&Start rendszer új generációja, amely egy megfordítható üzemmódú generátort egy dízelmotorral kombinál. Az elektronikusan vezérelt, hatfokozatú kézi sebességváltóval szerelt változaton álló helyzetben, illetve lassításkor, 8 km/h sebességnél a motor készenléti üzemmódba kapcsol, majd a fékpedál elengedésekor automatikusan, gyorsan és rezgésmentesen újraindul. A rendszer használata igen egyszerű, a vezetési élmény pedig nem szenved csorbát. A legfontosabb kényelmi (légkondicionáló, rádió…) és rásegítő funkciók (kormány, ESP…) természetesen a motor leállításakor („STOP” fázisban) is működnek. A rendszer a lassításkor felszabaduéó energiát visszaforgatja. Ennek az innovációnak köszönhetően akár 15 %-kal csökkenthető a HDi motorok üzemanyag-fogyasztása és CO2 kibocsátása."

CSÚCSTECHNOLÓGIÁT KÉPVISELŐ MOTOROK

A 110 lóerős e-HDi Airdream motoron kívül az új C4 háromféle HDi-motort kínál 90 és 150 lóerő között, továbbá két VTi-motorral (95 és 120 LE) és a THP 155 motorral is kapható. Minden motorváltozat és a hozzájuk rendelt sebességváltók fejlesztése során az ideális teljesítmény, valamint az üzemanyag-fogyasztás és a CO2-kibocsátás csökkentése volt a fő vezérlő elv.

ENERGY SAVER GUMIABRONCSOK

"A CITROËN és a Michelin cég innovációs képességüket egyesítve kifejlesztették a legújabb generációs 16’’ MICHELIN ENERGY SAVER™ gumiabroncsokat, amelyek világpremierként kerülnek alkalmazásra az új CITROËN C4 e HDi változatain.

A MICHELIN ENERGY SAVER™ gumiabroncsokkal felszerelt új CITROËN C4 CO2-kibocsátása a piacon kapható standard gumiabroncsokhoz viszonyítva kilométerenként 5 grammal alacsonyabb, ráadásul ezen abroncsok használata 100 kilométeren 0,2 liter üzemanyag-megtakarítást eredményez. A gumiabroncsok élettartamára vetítve ez 90 liternek felel meg."

OPTIMÁLIS SÚLY

A gépkocsi tömegének ésszerű keretek között tartása - és ezáltal a CO2-kibocsátás csökkentése - végett a tervezők igyekeztek minden lehetséges forrást feltárni, amellyel lecsökkenthetik az autó súlyát. Az új C4 gyártásánál olyan új technológiákat alkalmaztak, mint például a tető és az ajtók lézerhegesztése vagy a lézerhegesztett kerekek.

TELJESÍTMÉNY / MOTORVÁLASZTÉK / SEBESSÉGVÁLTÓK

5 FOKOZATÚ KÉZI

Az igen könnyedén kezelhető ötsebességes kéziváltó a VTi 95, VTi 120 és HDi 90 FAP motorokkal elérhető.     

6 FOKOZATÚ KÉZI        

Az igen könnyedén kezelhető hatsebességes kéziváltó a HDi 110 FAP és a HDi 150 FAP motorokkal elérhető. A hatodik sebességfokozat használatával fogyasztás- és menetzajcsökkenés érhető el.

6 FOKOZATÚ ROBOTIZÁLT KÉZI

A hatsebességes robotizált váltóval egészen új élményekben lehet része. A fokozatok közötti váltás hihetetlenül gyors és zökkenőmentes. Vezetés közben bármikor dönthet úgy, hogy a váltófüleket használja és a saját stílusában, dinamikusabban vezet, vagy automata módba kapcsol és kényelmesen cirkál. Ez a váltó a THP 155 és az e-HDi 110 Airdream motorokkal elérhető.

4 FOKOZATÚ AUTOMATA

A négysebességes automata váltóval a vezető szabadon választhat: vagy hagyja, hogy a rendszer a vezetési stílushpz alkalmazkodva automatikusan kapcsolja a megfelelő fokozatot, vagy szekvenciális módba kapcsol és saját maga vezérli a váltót. 

ÚTTARTÁS

Az új CITROËN C4 azonnal elnyeri a vezető és az utasok bizalmát. Menettulajdonságai tökéletesen összhangban vannak az autó rendeltetésével, a márkára jellemző vezetési élményt nyújtva. Ezek az adottságok az elsőbbséget élvező biztonságban és a tényleges vezetési kényelemben egyaránt megmutatkoznak, amelyet olyan berendezések szolgálnak, mint a keréknyomás-jelző, az intelligens kipörgésgátló és az ESP.

HOLTTÉR-FIGYELŐ RENDSZER

Az új C4-ben dolgozó csúcstechnológia egyik legjobb eleme az ultrahangos holttér-figyelő rendszer, amely egyedinek számít a piacon. A visszapillantó tükör sarkában lévő narancssárga dióda figyelmezteti a vezetőt, ha egy gépjármű van az autó holtterében. Az első és hátsó lökhárítókba beépített 4 érzékelőből álló rendszer 12 és 140 km/h közötti sebességnél működik. Elöl a külső visszapillantó tükör által behatárolt, a hátsó lökhárító mögött kb. 5 méteres, a gépkocsi mellett pedig mintegy 3,5 méteres területet figyel.

CSÚCSTECHNOLÓGIÁT KÉPVISELŐ VILÁGÍTÓBERENDEZÉSEK

A biztonságos vezetést segítik az opcióként rendelhető kettős funkciójú kanyarkövető Xenon fényszórók és az első ködfényszórók statikus kanyarvilágítással. A fényszórók kiegészítő fénysugárral világítják be a kanyar belső ívét, ezáltal jobb látási viszonyokat és nagyobb biztonságot garantálnak a kanyarokban és a kereszteződésekben. Akár 75°-os szögben is be tudják világítani a gépkocsi bal vagy jobb oldalát.

AFIL

A véletlen sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (AFIL) a fáradtságból adódó veszélyhelyzeteket segít megelőzni. Az autó alatt elhelyezett érzékelők "látják", ha az autó indexelés nélkül halad át a sávelválasztó fehér csíkon. Ilyenkor a rendszer az ülés finom rázogatásával figyelmezteti az elbóbiskolt vezetőt.       

GYERMEKBIZTONSÁG

Az új C4-ben a gyermekek tökéletes biztonságban utaznak. A hátsó ülésen két Isofix-gyermekülés rögzíthető, a hátsó ablakemelőket elöl le lehet zárni, a kikapcsolt biztonsági övekre pedig külön jelzés figyelmeztet.     

ÖTCSILLAGOS EURONCAP-TESZT

A menettulajdonságokon kívül, az utastér biztonsága szintén az új C4 mellett szóló számtalan érv közé tartozik, amelyekre a modell 5 csillagot kapott az EuroNCAP teszteken. Az energiaelnyelés elve alapján kialakított karosszériaszerkezeten kívül a gépkocsi szériatartozéka a 6 légzsák (vezetőoldali- és első utasoldali-, oldal- és függönylégzsákok).

Ajánlatkérés
Minta: +36-xx-xxx-xxxx
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
Hámori Katalin
Recepciós, kereskedelmi asszisztens, biztosítás kötés
Molnár Pál
Értékesítési tanácsadó
Bohó Piroska
Értékesítési tanácsadó
Kesselring Hedvig
Flotta értékesítési tanácsadó
Szabó Norbert
Értékesítési tanácsadó
Készítette: Hinora Marketing Group