DS 4 ÉS DS 4 CROSSBACK

Egy modell, két különböző karosszériaváltozat és egy megújult orr-rész. A DS stílusra jellemző határozott és jól felismerhető stílusjegyek szerint kialakított, egyedi stílus. Még több csúcstechnológia alkalmazása, és még kifinomultabb, a legapróbb részletekig kidolgozott kialakítás… megérkezett az új DS 4 és a DS 4 Crossback!

A DS 4, melyből a piaci bevezetése óta 115.000 darabot adtak el, a sportos és elegáns megjelenésű új DS 4, valamint az új, nagyobb hasmagassággal és elegáns szabadidő-autó külsővel rendelkező DS 4 Crossback érkezésével most új lendületet vesz.

A DS márka ezzel a kettős ajánlattal kíván megfelelni a prémium kategóriás kompakt gépkocsik iránt érdeklődő ügyfelek elvárásainak. A karakteres egyéniségű, új modellek megjelenésével tovább bővül a szegmens kínálata. Jelenleg a crossoverek a prémium kategóriás kompakt limuzinok piacának 30 %-át képviselik.

A DS az avantgárd szellemiség megtestesítője. A DS 4 esetében ez a szellemiség a kétféle karosszériaváltozatot kínáló ajánlatunkban jut kifejezésre: egy új, alacsonyabb építésű prémium kompakt és egy elegáns, szabadidő-autós megjelenésű DS 4 Crossback. Az egymást kiegészítő modellek kínálata jól mutatja a DS márka azon törekvését, hogy még jobban megfeleljen az ügyfelek elvárásainak” – nyilatkozta Yves Bonnefont, a DS vezérigazgatója.

Az új DS 4 és a DS 4 Crossback modellek a DS autók tökéletes megtestesítői:

 • határozott egyéniség, melyet az új orr-rész még jobban kiemel (közvetlenül a Numéro 9 nevű tanulmányautótól átvett DS Wings hűtőrács és az új DS LED VISION fényszórók),
 • csúcstechnológiájú kapcsolódási lehetőségeket kínáló DS CONNECT ajánlat, amely az új DS 4 és a DS 4 Crossback modelleken bevezetett CarPlay® kommunikációs protokollt is tartalmazza,
 • akár 210 lóerős, nagy teljesítményű motorok, 97–138 g/km közötti CO2-kibocsátással,
 • és végül a nappabőr borítású műszerfal és ajtóbetétek, valamint az ülések fém óraszíjra emlékeztető „Bracelet” mintázatú, fél-anilin bőr borításának kifinomultsága, melyek mind a DS márka exkluzív stílusjegyei közé tartoznak.

A 2015. évi Frankfurti Autószalonon világpremierként bemutatott modellek értékesítését 2015 novemberétől kezdik meg Európában.

Új DS 4: személyre szabott megoldásaival, stílusával és dinamizmusával egy kifinomult, egyedi ajánlat

Az új DS 4 egy egyedi felépítésű, letisztult, elegáns, művészi vonalakkal megrajzolt autó. Elegáns megjelenéshez a karosszériát díszítő krómozott elemek is hozzájárulnak (hűtőrács, első és hátsó lökhárítók, oldalsó díszcsíkok, az oldalablakok körül futó csík…). Az új magasságszintnek köszönhető határozottabb megjelenésével, melyet az autó négy sarkán elhelyezkedő széles és különleges stílusú (Diamond keréktárcsákkal ellátott) kerekek tovább fokoznak, az új DS 4 a kompakt prémium modellek összes jellemzőjével rendelkezik, és páratlan vezetési élményt ígér.

Az összes DS modellt a személyre szabott megoldások széles választéka jellemzi. A DS 3-ashoz hasonlóan, most az új DS 4-esnél is lehetőség van az egyéni igény szerinti kialakításra. A tetőhöz és a szélterelőhöz választható négyféle szín (Perla Nera fekete, Whisper, Virtual kék, Turmalin narancssárga), és a hozzá tartozó díszítések adta kombinálás lehetőségével (visszapillantó tükrök és keréktárcsa kupakok) az új DS 4 egy saját kéttónusú színvilágot teremt. A palettán szereplő tető- és karosszéria színekből (4 új szín: Indigókék, Turmalin narancssárga, Artense szürke és Rubintvörös) nem kevesebb, mint 38 színkombinációt lehet kialakítani. A prémium kompakt modellek szegmensében egyedülálló kínálatnak köszönhetően az ügyfél a saját egyéniségének és stílusának megfelelően alakíthatja ki az autóját.

DS 4 Crossback: sokoldalú és kifejező, elegáns szabadidő-autó

A tervezésének és designjának köszönhetően városi és városon kívüli használatra egyaránt alkalmas, sokoldalú DS 4 Crossback a kalandvágyó autósok részére készült. A gépkocsi elegáns szabadidő-autós jellege a határozott stíluselemekben is megmutatkozik: 30 mm-el megnövelt hasmagasság, nagyméretű fekete kerekek, a kerékjárati ívek szegélyei, fekete orr-rész és szélterelő, különleges szürke színű tetőcsomagtartó sínek, a panoráma-szélvédőnek köszönhető függőleges síkban mért 45°-os kilátási szög, fekete külső visszapillantó tükrök, egyedi ajtóküszöbök, védőszőnyegek. Expresszív hatást keltő, ragyogó színeivel (Turmalin narancssárga) a DS 4 Crossback igazi alternatívát teremt a szegmens hagyományos limuzinjai mellett.

AVANTGÁRD DESIGN

A DS modelleknél mindenekelőtt a karosszériára, az egyedi arányokra és a rendkívül határozott egyéniségre helyeződik a hangsúly. Az új DS 4-hez egy széles és alacsony felépítésű karosszériát, a DS 4 Crossbackhez pedig egy elegáns szabadidő-autós karosszériát álmodtunk meg. E két eltérő gépkocsi megalkotásával hűségesek maradunk ahhoz a törekvésünkhöz, hogy páratlan izgalmas vezetési élmény kínáljunk” – nyilatkozta Thierry Metroz, a DS formatervezési igazgatója.

A DS Wings emblémáról és DS LED VISION egyedi világításról jól felismerhető orr-rész

A DS 5 után most az új DS 4-eseken a sor, hogy megkapják a Numéro 9 nevű tanulmányautó által ihletett újfajta orr-részt.

Ez a következőkből áll:

 • a függőlegesen tagolt hűtőrácsból, mely büszkén viseli a márka emblémáját, amely – a történelmi DS előtti főhajtásként – a DS Wings nevet kapta. A hatszögletű hűtőrács művészi kivitelű, egyedi grafikai designnal készült. Króm kerete, amely még jobban kiemeli eleganciáját, egészen a fényszórók alá benyúlik.
 • és az újfajta fényszórókból. A DS 3 és a DS 5 gépkocsikhoz hasonlóan az új DS 4 modellek is a márka új, egyedi világításával vannak felszerelve, amely a DS LED VISION nevet kapta. A fényszórók a LED és a Xenon technológiát (35 W, kanyarkövető modul) LED futófényes újfajta irányjelzőkkel társítják. A befoglalt ékkövekhez hasonlóan kidolgozott fényszórók nagymértékben hozzájárulnak az orr-rész jól felismerhető, egyedi megjelenéséhez, és kiváló minőségű világítást biztosítanak (51 %-kal nagyobb a tompított fényszórók fényereje). A cornering light (kanyar bevilágító) funkcióval ellátott LED-es ködlámpákkal együtt, összesen
  84 db LED modul található az orr-részen.

Annak érdekében, hogy az ügyfél első pillantásra meg tudja különböztetni egymástól a DS 4 Crossbacket az új DS 4-estől: az első lökhárító egyedi alsó borítóelemmel és egy fekete díszítőelemmel van ellátva, amely kihangsúlyozza a modell elegáns szabadidő-autó jellegét, míg ugyanezek az elemek a limuzin változaton színre fújtak és krómmal díszítettek.

Figyelemre méltó, elegáns és kifinomult stílus

A határozott vonalakkal és grafikus elemekkel kihangsúlyozott, művészien megalkotott formájukkal az új DS 4 modellek a DS-ek valamennyi stílusjegyét magukon hordozzák.

Oldalról nézve a két karosszériaváltozatot, króm díszcsík keretezi a gépkocsi oldalablakait, amely a szélterelővel meghosszabbított tető lefelé ívelő feszes vonalát követi. A gépkocsi hátsó részének kompakt és egyben erőteljes stílusa megőrizte kifinomult és egyedi jellegét. Az első és hátsó lámpákat kihangsúlyozó fényvezetők még egyedibbé teszik a gépkocsi stílusát

DINAMIKUS ÉS NYUGODT MENETTULAJDONSÁGOK

A hasmagasság megváltoztatása miatt mindkét modellváltozaton elvégeztük a futóművek és a kormánymű egyedi beállítását, hogy tovább javítsuk a DS 4 menettulajdonságait, a kényelem és a dinamizmus közötti kompromisszum tekintetében.

Mivel alacsonyabbra került a súlypont, az új DS 4 fürgébb és kisebb a karosszéria dőlése. Az autó igazi vezetési élményt és nyugodt vezetést biztosít.

A 30 mm-rel megnövelt hasmagasságával a DS 4 Crossback megemelt vezetési pozíciót kínál, ahonnan a vezető jobban belátja az utat.

A mindkét modellváltozathoz rendelhető intelligens kipörgésgátló (Intelligent Traction Control) egy vezetést segítő rendszer, amely rossz tapadású úton optimalizálja a kipörgésgátló szabályozását az első kerekeken. Ez lehetővé teszi az indulási teljesítmény növelését, különösen havas utakon, és jobb tapadást biztosít a kanyarból való kigyorsításhoz.

Az intelligens kipörgésgátló (Intelligent Traction Control) különösen ideális a DS4 Crossback modellhez, mivel erősíti annak szabadidő-autós karakterét, és optimalizálja az autó menettulajdonságait rossz tapadású útfelületen.

IGAZI TECHNOLÓGIA ESSZENCIA

„Az új DS 4 és a DS 4 Crossback a DS technológia legjavát egyesíti. Ennek eredményeként jött létre a rendkívül határozott egyéniségű két új DS modell, melyek általában a felsőbb szegmensekre jellemző felszereltségi és kiviteli szintet, a szolgáltatások és az üzemanyag-fogyasztás tekintetében referenciának számító, hatékony motorokat, és ultramodern kapcsolódási lehetőségeket kínálnak. A Crossback karosszériája valószínűleg meglepi és meghódítja majd az érdeklődőket, az új DS 4 pedig a hagyományos prémium autók igazi alternatíváját nyújtja az autósoknak” – nyilatkozta Eric Apode, a DS termék- és üzletfejlesztési igazgatója.

Még több kapcsolódási lehetőség

Nagy újdonságnak számít, hogy a DS 4 az első DS (és egyben a PSA-csoport első gépkocsija), amely a legújabb Apple iPhone készülékekkel kompatibilis CarPlay® kommunikációs protokollal rendelkezik.

Az új 7 colos színes érintőképernyőnek, és a PSA-csoport által a HMI (ember-gép interfész) területén végrehajtott legújabb innovációknak köszönhetően a DS 4 által nyújtott vezetési élmény igazi high-tech érzést kelt. A legújabb generációs képernyőn keresztül könnyen hozzá lehet férni a gépkocsi összes funkciójához (12-vel csökkent a középső kezelőpanelen lévő kezelőgombok száma), és lehetővé válik a New Mirror Screen szolgáltatás használata, vagyis az okostelefon (Android és IOS) képernyőjének tükrözése a műszerfal érintőképernyőjére. Így, az ügyfél bármikor biztonságosan használhatja okostelefonja egyes alkalmazásait. Például, a DS a hangfelismerő funkció segítségével történő SMS írás lehetőségét is felkínálja.

Ma már az összes DS modell rendelkezik ilyen kapcsolódási lehetőséggel, ami szintén azt bizonyítja, hogy a DS-ek a technológia legjavát nyújtják.

A típuskínálat összes modelljéhez hasonlóan, az új DS 4 és a DS 4 Crossback modellek kínálatában is szerepel a DS Connect Box ajánlat, amely a következőket tartalmazza:

 • SOS & Assistance csomag: úttörőnek számító rendszer, amely baj esetén lehetővé teszi az automatikus sürgősségi hívást, a segélyhívás helyének meghatározását, és a megfelelő segélyszolgálat riasztását,
 • Monitoring csomag: virtuális szervizfüzet (a futásteljesítmény automatikus figyelése, és az esedékes karbantartásokra való figyelmeztetés), valamint a gazdaságos vezetést segítő tanácsok a gépkocsi által kijelzett műszaki információk alapján,
 • Mapping csomag: a gépkocsi tartózkodási helyének meghatározása, e-mail-ben küldött tájékoztatás egy földrajzi területre való belépéskor vagy annak elhagyásakor,
 • Tracking csomag: lopás esetén a gépkocsi földrajzi helyzetének megadása a rendőrségnek.

Még nagyobb teljesítményű motorok

Az új DS 4 októberben, hat turbómotorral kerül piacra, melyek CO2-kibocsátása 97–138 g/km között mozog: közülük három benzinmotor (egy PureTech és két THP) és három BlueHDi motor. A DS 4 Crossback kínálatában négy motor szerepel: két benzinmotor és két dízelmotor. Ezzel a motorpalettával nő a kínálatban szereplő motorok teljesítménye, amely mostantól 120–210 LE tartományban mozog. A motornyomaték szintén növekszik, és eléri a 230–400 Nm tartományt, és jelentős mértékben csökken az üzemanyag-fogyasztás (3,7–5,9 l/100 km). Ennek eredményeként az új DS4 és a DS 4 Crossback modellek a saját szegmensükben a legjobbak közé tartoznak.

PureTech 130 S&S 

A háromhengeres benzinmotorokból álló PureTech motorcsalád – amely idén júniusban elnyerte a Nemzetközi Év Motorja díjat – a turbófeltöltővel ellátott PureTech 130 S&S változattal bővült. Az új motor, amely már alacsony fordulatszámon is nagy nyomaték leadására képes, és nagyon széles működési tartománnyal rendelkezik, lendületességet és dinamizmust biztosít.

Az új DS 4 gépkocsikba beépített motor 96 kW (130 LE) teljesítményt ad le 5500 ford./percnél (ami az általa leváltott VTi 120 motorhoz képest 9 %-os növekedést jelent), és 230 Nm maximális nyomatékot biztosít (ami a VTi 120 motorhoz képest 44 %-kal nagyobb; ezt a nyomatékot 4250 ford./perc helyett már 1750 ford./percnél eléri).

Emellett, a PureTech 130 S&S motorral 21 %-os üzemanyag-megtakarítás, és a CO2-kibocsátás ugyanilyen mértékű csökkenése érhető el. Ennek köszönhetően a PureTech 130 S&S motorral és 16’’ keréktárcsákkal szerelt új DS 4 és DS 4 Crossback modellek fogyasztása 4,9 l/100 km, CO2-kibocsátásuk pedig 112 g/km.

THP 165 S&S EAT6

A legújabb generációs új EAT6 automata sebességváltóval szerelt (gyorsabb és finomabb sebességváltás, csökkentett belső súrlódás stb.) új DS 4 THP 165 S&S gépkocsik kiváló teljesítményértékekkel rendelkeznek: 5,5 l/100 km-es fogyasztás (ami a THP 160 motorhoz képest 29 %-os megtakarítást jelent), 130 g/km alatti CO2-kibocsátás és 240 Nm nyomaték.

A 200 bar maximális befecskendezési nyomással és a Stop&Start technológiával (megerősített indítómotorral) rendelkező motor 121 kW (165 LE CEE) maximális teljesítményt ad le 6000 ford./percnél. Már 1400-as percenkénti fordulatszámon eléri 240 Nm maximális nyomatékát, és ez az érték egészen a 4000-es percenkénti fordulatszámig állandó marad, ami alacsony és közepes fordulatszámokon rendkívüli vezetési kényelmet biztosít.

THP 210 S&S

Az új DS 4 lesz az első DS, amelybe THP 210 S&S motor kerül. A motor maximális teljesítménye 155 kW
(210 LE CEE) 6000 ford./percnél. Már 1750-es percenkénti fordulatszámon eléri 285 Nm maximális nyomatékát, és ez az érték egészen a 4000-es percenkénti fordulatszámig állandó marad, ami alacsony és közepes fordulatszámokon rendkívüli vezetési kényelmet biztosít. Fontos kiemelni az 5,9 l/100 km fogyasztást és a
138 g/km de CO2-kibocsátást.

Ez a motor, amely kizárólag a kisebb hasmagasságú változathoz rendelhető, tökéletesen illik annak dinamikus és kifinomult karosszériájához.

Dízel változat: a típuskínálatba tartozó gépkocsik természetesen a BlueHDi névre keresztelt, legújabb generációs dízelmotorokat kínálják.

Az új motorok nagy teljesítményt, rendkívül alacsony üzemanyag-fogyasztást és CO2-kibocsátást biztosítanak. Ezek az eredmények magán a motoron végrehajtott változtatásoknak (a hatásfok növelése, kis súrlódású Diamond Like Carbon bevonat alkalmazása, a mechanikus súrlódási veszteségek csökkentése stb.), és az innovatív és hatékony kipufogórendszernek köszönhetőek.
Az új kipufogórendszer újszerűsége és egyedisége a technológia elemeinek pontos elhelyezésében rejlik: az adalékolt részecskeszűrő előtt elhelyezett SCR-modul (szelektív katalitikus redukció) az egyetlen kipufogógáz-utókezelő rendszer, amely akár 90 %-kal képes csökkenteni a NOx-kibocsátást, és ezzel egyidejűleg akár 4 %-kal tudja csökkenteni a CO2-kibocsátást.

BlueHDi 120 S&S

Akár a hatfokozatú manuális sebességváltó, akár a legújabb generációs új EAT6 automata sebességváltó kapcsolódik a motorhoz, mindkét esetben ígéretes értékeket mutat: 3,7 l/100 km-es fogyasztás és 97 g/km CO2-kibocsátás a manuális váltóval, illetve 3,8 l/100 km-es fogyasztás és 99 g/km CO2-kibocsátás az EAT6 váltóval szerelt változat esetében, és 300 Nm nyomaték. Ezekkel az értékekkel az új DS 4 és a DS 4 Crossback modellek a takarékosság tekintetében referenciának számítanak a versenytársak között.

BlueHDi 150 S&S

A BlueHDi 150 S&S motornak 50 Nm-rel nagyobb a nyomatéka, 25 lóerővel nagyobb a teljesítménye, több mint 20 %-kal kisebb a CO2-kibocsátása és az üzemanyag-fogyasztása, mint a korábbi HDi 135 motornak.

Az értékek magukért beszélnek: 3,8 l/100 km-es üzemanyag-fogyasztás, 98 g/km CO2-kibocsátás és 370 Nm nyomaték. A három felsorolt kritérium alapján az új DS 4 BlueHDi 150 S&S a teljesítmény, a nyomaték és a CO2-kibocsátás tekintetében referenciának számít, többek között a legfontosabb versenytársaknál 20–70 Nm-rel nagyobb nyomatékával. Itt szeretnénk megjegyezni, hogy ez motor csak a DS 4 változathoz lesz kapható.

BlueHDi 180 S&S EAT6

A kínálatban szereplő harmadik dízelmotor a BlueHDi 180 S&S EAT6. Az új hatfokozatú automata sebességváltóval (EAT6) szerelt motor nagy teljesítményt és energiahatékonyságot kínál az ügyfélnek:
4,3 l/100 km-es fogyasztás, 113 g/km CO2-kibocsátás és 400 Nm nyomaték. A legfontosabb versenytársaknál akár 50 Nm-rel nagyobb nyomatékkal kategóriájában a legjobb nyomatékot biztosítja, és ezzel akár az új DS 4, akár a DS 4 Crossback változat garantált vezetési élményt nyújt.

A biztonságot és a kényelmet ötvöző gazdag felszereltség

Az említett új kapcsolódási szolgáltatásokon (Mirrorlink és Carplay®) kívül, az új DS 4 gépkocsikhoz kínált felszerelésekben is ugyanúgy jelen van a technológia. A nagyobb kényelem, és főként a nagyobb biztonság érdekében a holttér-figyelő rendszer és a véletlen sávelhagyásra figyelmeztető rendszer mellett a tolatókamera és az ADML (kulcs nélküli nyitó- és indítórendszer) is szerepel a kínálatban. A masszázs funkcióval rendelkező vezetőülés és első utasülés, amely ebben a piaci szegmensben egyedülálló, valamint az ülések óraszíj mintázatú kárpitozásához használt fél-anilin bőr, és a teljes egészében nappabőr borítású műszerfal minden utazást igazi élménnyé varázsol.

Fontos megjegyezni, hogy a kanyarkövető fényszórókkal rendelkező történelmi DS méltó örököseként, az új DS 4 kanyarkövető Xenon fényszórókkal, LED futófényes irányjelzőkkel (melyek egyedülállóak a szegmensben), cornering light (kanyar bevilágító) funkcióval ellátott LED-es ködlámpákkal van felszerelve. 

Ajánlatkérés
Minta: +36-xx-xxx-xxxx
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a citroenm5center.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el
Készítette: Hinora Marketing Group