DS3

ÚJ DS 3 ÉS DS 3 CABRIO:  MÉG MENŐBB DIVATIKONOK

2010-es megjelenése óta a párizsi stílust és eleganciát megtestesítő DS 3 több mint 390 000 ügyfelet vett le a lábáról. Párizstól Tokióig, Londontól Buenos Airesig a DS 3 a világon mindenütt igazi divatikonná nőtte ki magát karakteres stílusának, valamint az általa kínált vezetési élménynek és modern felszereléseknek köszönhetően. Mind a kabrió-, mind pedig a berline változata a lehető legoptimálisabb módon ötvözi a kényelmet a dinamizmussal.

Az új DS 3 és DS 3 Cabrio, amelyek a mai napon mutatkoznak be a párizsi Louvre üvegpiramisa alatt, még vonzóbbá váltak új dizájnelemeikkel (új orr-rész, új testreszabási lehetőségek) és folyamatosan bővülő funkcióikkal (internetalapú és vezetést segítő szolgáltatások).

„Divatikon”, „erős egyéniség” - ilyen kifejezésekkel illetik autójukat a DS 3-tulajdonosok. Büszkék és boldogok, hogy egy olyan autót találtak maguknak, amely egyedi, mégis az ő egyéniségüket tükrözi, amely vágyakat ébreszt és elvarázsolja a hétköznapokat. Ugyanezt érzik a DS alkotói is. Egy ilyen autó megújításán dolgozni legalább akkora örömöt jelentett számukra, mint amekkora feladatot.

Receptjük ez volt: induljunk ki abból, aminek a DS 3 a sikerét köszönheti (testreszabási lehetőségek, stílus, dinamizmus), adjuk hozzá a mai idők technológiai újdonságait és tartozékait (nagy teljesítményű motorok, internetkapcsolattal rendelkező érintőképernyő stb.). És persze ne feledkezzünk meg egy jókora adag szenvedélyről és igényességről sem, amely alapvető részét képezi a DS-stylistok, -tervezők, mérnökök stb. mindennapjainak.

„Az új DS 3 és új DS 3 Cabrio modellek, amelyek tovább írják a DS 3 sikertörténetét, mostantól még határozottabban kifejezik a márkához tartozásukat. Megjelenésükkel végre tökéletesen kiegészül a DS modellcsalád. A párizsi divatot megtestesítő kifinomult ízléssel, korszerű műszaki tartalommal rendelkező, meggyőző teljesítményű új modellek olyan ügyfelek érdeklődésére számíthatnak, akik egy határozott karakterű,  intenzív vezetési élményt nyújtó, testre szabható autót keresnek. A DS 3 a nagyvárosi és a városon kívüli élmények stílusos „szállítója”.

Yves Bonnefont, a DS márka vezérigazgatója

A DS 3, amelyre a márkánál elsőként került fel a nagyon kifejező DS LED VISION világítórendszer,  kezdettől fogva ügyesen ötvözi az avantgárd és a kifejezetten esztétikus megoldásokat. Most eljött az idő, hogy ő is megkapja a DS-ekre jellemző, művészi gonddal kialakított új (DS WINGS) orr-részt, amelynek hatszögű, függőlegesen tagolt hűtőrácsába büszkén illeszkedik a DS embléma. Elegáns krómkerete két krómozott szárnyban folytatódik a LED-es fényszórók és ködlámpák irányába, ami igazi újdonságnak számít a márkánál. Az orr-rész tehát átalakul és tökéletes összhangba kerül az autó egészének stílusával – a DS modellek közül pedig a DS 3 lesz az első, amelyen a dupla szárnyak (Wings) megjelennek. Mi sem természetesebb ennél, hisz’ a DS 3 volt a modellcsalád legelső, és az egész márka emblematikus, igazán stílusteremtő darabja. Az új DS 3 megújult külseje még inkább erősíti a modell ékszerdoboz jellegét.

A DS 3 sikere mindenekelőtt utánozhatatlan stílusában rejlik. A DS tervezőgárdája ezért nem változtatott alapvető stíluselemein: a „lebegő” tetőn, a (tető- és a karosszéria-) színek kombinációján, illetve a karosszéria-övvonal cápauszonyszerű kialakításán, amelyek eddig a DS 3 legjellegzetesebb vonásainak számítottak.

Az új DS 3 nem adja alább a testreszabási lehetőségek* (tető, karosszéria, visszapillantótükör-házak,  keréktárcsák, műszerfalbetét, sebességváltó-gomb és kárpitok) terén sem, így továbbra is 78-féle karosszéria- /tetőszín-kombinációt kínál. Akár berline-, akár kabrióváltozatot választ – mindenki garantáltan megtalálja a maga DS 3-át!

A hétköznapok kényelmét szolgáló új felszerelések

Első és hátsó parkolássegítő, a képet a 7”-os képernyőre továbbító tolatókamera vagy (az immár a manuális váltókhoz is rendelkezésre álló) visszagurulás-gátló… – megannyi hasznos funkció egy alig 4 méteres autóba  „sűrítve”.

iOS vagy Android? A Mirror Screen-nel teljesen mindegy…

Az új DS 3-ak fedélzetén rendelkezésre áll az – iPhone-ok esetén Apple CarPlay™, androidos mobiloknál pedig MirrorLink ® alapú – Mirror Screen funkció. Segítségével az autósok intelligensebb, kiszámíthatóbb, mégis szórakoztatóbb módon tudják kiaknázni okostelefonjuk személyre szabott szolgáltatásait. (az elérhető szolgáltatások szintje telefon gyártónként változhat!!!)

A legújabb generációs 7" színes érintőképernyőnek köszönhetően egyre inkább high tech élmény egy DS-t vezetni. Azon kívül, hogy segítségével könnyebb hozzáférni az autó összes funkciójához (20-szal kevesebb gomb került a műszerfal középső részére), a képernyő legnagyobb előnye a Mirror Screen használatának lehetővé tétele. A vagy Apple CarPlay™, vagy MirrorLink ®  alapon működő funkcióval közvetlenül a műszerfal kijelzőjén keresztül is vezérelhető az okostelefon. Az Apple CarPlay™ esetében a vezető gond nélkül telefonálhat, használhatja kedvenc alkalmazásait, hallgathatja kedvenc zenéit, illetve egyetlen parancsszóval vagy érintéssel hozzáférhet az üzeneteihez. A CarPlay™ használata és vezérlése is nagyon egyszerű: vagy az autó belső interfészével, vagy a Siri hangfelismerő rendszer aktiválásával történhet anélkül, hogy a vezető figyelmét a legkevésbé is elterelné.

A DS-tulajdonosok útjuk végeztével is tartani tudják a kapcsolatot autójukkal okostelefonjukon keresztül. Az ingyenesen rendelkezésükre álló MyDS app segítségével bármikor utánanézhetnek a szükséges karbantartási műveleteknek, megtudhatják, mekkora útra elegendő a tartályban lévő üzemanyag, vagy hogy pontosan hol hagyták DS-üket egy nagy parkolóban. A MyDS Android és iOS operációs rendszerrel is használható. (elérése országonként változó)

Androidos, azaz MirrorLink ® -kompatibilis okostelefonok tulajdonasai akár vezetés közben is használhatják a MyDS-t például sms-eik megnézésére vagy megválaszolására.

Mostantól az összes DS rendelkezni fog internetkapcsolattal, ami szintén bizonyítja a DS 3 kifogástalan technológiai tartalmát. (Szolgáltatás elérhetősége országonként változhat)

 

A DS család többi tagjához hasonlóan 2016 elejétől (országtól függően) az új DS 3 és DS 3 Cabrio modellekhez is választható lesz DS Connect Box, az alábbi szolgáltatásokkal: 

SOS & Assistance csomag: automatikus segélyhívás és helyzetbeméréssel egybekötött assistance- szolgáltatás, amely szükség esetén riasztást küld a megfelelő segélyszogálatoknak;

Monitoring csomag: virtuális szervizfüzet (a kilométeróra-állások és a karbantartási figyelmeztetések nyomon követése), a gazdaságosabb autóhasználatot segítő tanácsok a gépjármű konkrét műszaki információinak figyelembe vételével;

Mapping csomag: a gépjármű lokalizálása, e-mailes tájékoztatás egy adott földrajzi területre való belépéskor, illetve annak elhagyásakor,

Tracking csomag: lopás esetén az autó földrajzi pozíciójának továbbítása a rendőrség felé (nyomkövetés).

Extra komfort és dinamizmus

Első ránézésre városi kisautónak tűnik, azonban a kiemelkedő kezelhetőséget biztosító méreteinek és legfőképpen a kiváló teljesítményű motorjainak köszönhetően az új DS 3 ugyanolyan könnyedén elboldogul az országúton, mint a városban. Nyolc tagból álló motorkínálatával (háromféle háromhengeres PureTech benzinmotor, amely elnyerte a 2015-ös év Nemzetközi Motorja díjat, kétféle négyhengeres THP benzinmotor, valamint háromféle négyhengeres BlueHDi dízelmotor), háromféle sebességváltójával (5 vagy 6 fokozatú manuális, robotizált vagy a legújabb generációs automata sebességváltó), valamint a 79 g/km-től induló (BlueHDi 100) és a 129 g/km-os értéket meg nem haladó CO 2 -kibocsátásával ez az autó a legmesszemenőbb igénynek is képes megfelelni.

Három újdonságot mindenképpen érdemes megemlíteni az új DS 3 kapcsán: a legújabb fejlesztésű, automata EAT6 sebességváltót, a háromhengeres PureTech 130 S&S motort, valamint az új, dinamikus és nyomatékos 1.6 THP S&S motorblokkot. Ez utóbbi kiemelkedő teljesítményt biztosít a DS 3 PERFORMANCE változat számára, amely jelenleg a márka kínálatának legsportosabb modellje.

Pure Tech 110 S&S EAT6: a tökéletes házasság

A DS 3 legújabb fejlesztésű EAT6 sebességváltóját a háromhengeres PureTech110 S&S benzinmotorral házasították. A turbóval felszerelt motor alacsony fordulatszámon is kiemelkedően nyomatékos. A motor és a váltó tökéletes összhangja könnyed vezethetőséget, ugyanakkor dinamikus vezetési élményt kínál. Sőt, a gyorsabb és alig észrevehető sebességváltások, a még jobb vezethetőség, reakciókészség és gyorsulás mind a vezető örömét szolgálják. A számok pedig önmagukért beszélnek: a DS 3 vegyes fogyasztása 4,6 liter/100 km, a kabrióváltozaté 4,9 liter/100 km, CO 2 -kibocsátása 105 g/km (ami 40 g/km vagy 30%-os csökkentést jelent a VTi 120 automata modellhez képest), míg a kabrióváltozaté 112 g/km, miközben a 205 Nm-es nyomaték már 1 500-as fordulatszámtól rendelkezésre áll.

PureTech 130 S&S: lehengerlő magabiztosság

Az új DS 3 új erőforrást is kapott: a PureTech 130 S&S motort. Az új motor már alacsony fordulatszámon is nyomatékos, és ez a nyomaték igen széles tartományban rendelkezésre áll. Ennek köszönhetően a DS3 még dinamikusabb, ugyanakkor a kategória legalacsonyabb károsanyag-kibocsátási adataival büszkélkedhet, ami 105 g/km CO 2  kibocsátását jelenti 4,5 liter/100 km vegyes üzemanyag-fogyasztás mellett. Az 5 500 ford./percen rendelkezésre álló 96 kW (130 LE) teljesítményével, az 1 750 ford./perctől (szemben a VTi120 4 250 ford./perc értékével) elérhető 230 Nm (a Vti120-hoz képest 44%-kal nagyobb) nyomatékával a PureTech 130 S&S motor kiváló választás, mellyel a DS 3 megmutathatja valódi képességeit.

Utolérhetetlen világítás a DS LED VISION-nel

Az új, 2014 júliusa óta használatos fényszórókban – éppúgy, mint az új DS 4 és DS 5 modelleknél – a LED-es technológia (3 darab 3 W-os, ékkövek módjára megmunkált világító modul) a xenon erejével (25 W-os modul) és futófényszerűen felvillanó LED-es irányjelzőkkel párosul. Új, szintén LED-es ködfényszórók is kerülnek a megújuló DS 3 modellre, még áthatóbb tekintetet köcsönözve neki.

A LED-es és a xenon technológia vegyítésével nagyobb fényerejű,illetve hatókörű, homogén hatást sikerül elérni, s ezáltal javulnak a látási viszonyok és a kényelem az éjszakai utazások során. Ráadásul mindez a tompított fény energiaigényét 50%-kal, a fényszórókét pedig 67%-kal csökkenti, ugyanakkor egyértelműen növeli a lámpák élettartamát.

A lényeg tehát: jobb látási viszonyok és nagyobb kényelem az éjszakai utakon a világítás energiaigényének számottevő csökkenése mellett.

Automatikus városi vészfékező rendszer

Az Active City Brake néven ismert automatikus vészfékező rendszer segít elkerülni az alacsony sebességnél bekövetkező ütközéseket, illetve csökkenteni azok következményeit. A szélvédő felső részén található rövid hatósugarú lézeres detektor érzékeli az autó előtt álló, vagy vele egy irányban lassan haladó járműve(ke)t, és 30 km/h sebesség alatt szükség esetén kapcsolatba lép a fékvezérléssel, és ha kell, teljesen megállítja az autót anélkül, hogy a vezetőnek a fékpedálra kellene lépnie. Az autó lefékezése esetén az autó átmenetileg  (kb. 1,5 másodpercig) álló helyzetben marad, hogy a vezetőnek legyen ideje visszanyerni felette az uralmat pl. a fékpedál benyomásával.

Érdemes tudni, hogy az automatikus fékezés előtt, amint a rendszer vészhelyzetet detektál, azonnal feltölti a fék hidraulikarendszerét és közelebb állítja egymáshoz a fékbetéteket (ezt hívjuk PREFILL funkciónak). Így, ha a helyzet automatikus fékezést tesz szükségessé, a rendszer gyorsabban (néhány száz milliszekundumos előnnyel) tud majd reagálni.

DS 3 PERFORMANCE: rendkívüli teljesítmény, sokoldalú használat

Az új DS 3 nagyteljesítményű modellváltozata a DS 3 PERFORMANCE, amely a Berline és a

kabriókarosszériával is elérhető.

„A DS 3 és a DS 3 Cabrio PERFORMANCE az új DS 3 és DS 3 Cabrio dinamikus és kifinomult modellváltozatai. Ez a két kivételes változat áll a DS 3 modellkínálat csúcsán. Magukban hordozzák a DS 3 értékeit, eddig még nem látott szintet képviselnek. Erőteljesek és letisztultak, rendkívüli vezetési élményt és egy olyan új stílust kínálnak,  melyben a DS örökségét megőrizve mindenben a tökéletesre törekedtek. Teljes nyugalomban utazhat, akárcsak egy presztízsmárka GT változatában ülne” – - vallja Eric Apode, a DS termék- és üzletfejlesztési igazgatója.

Néhány szám, amely mindent elmond a DS 3 PERFORMANCE teljesítményéről: 208 lóerő, 300 Nm nyomaték, 125 g/km CO 2 -kibocsátás. Menettulajdonságai a DS PERFORMANCE fejlesztőgárdái által végzett kiváló munka eredményei. A mérnökök választása 1,6 THP S&S motorra esett, melyet speciális áttételű hatfokozatú váltóval (MCM) társítottak, a tökéletes vonóerő-átvitel és úttartás érdekében pedig Torsen® differenciálművel is kiegészítettek.

A futóművét és fékrendszerét tökéletesre hangolták, hogy az autó – teljes biztonságban – még agilisabban viselkedjen. A hasmagasságot 15 mm-rel csökkentették, az első nyomtávot 26 mm-rel, a hátsót 14 mm-rel növelték, előre speciális féknyereggel ellátott 323 mm-es, míg hátulra 249 mm-es féktárcsát szereltek.

A fejlesztőcsapat a stílusnak is komoly figyelmet szentelt. Az autó dinamikus karaktere első szempillantásra felismerhető: speciális dupla kipufogóvég, szélesített nyomtáv, 18 colos gyémánthatású fekete könnyűfém felnik, magasfényű fekete féknyereg elöl, a DS PERFORMANCE színeiben pompázó emblémák stb. És ne feledkezzünk meg a sportosra hangolt belső térről sem, melyről a bőr és alcantara kagylóülések, valamint a különleges műszerfal tanúskodik, melyen végigfut a DS PERFORMANCE felirat.

Hogy a nagyszerű teljesítmény mellett mindenki a saját igényeinek megfelelően alakíthassa autóját, az ügyfelek kétféle felszereltségi szint közül választhatnak mind a hagyományos, mind pedig a kabrióváltozatnál.

Az első szint hatféle karosszéria- és tető-színkombinációt kínál a DS 3-hoz, s négyfélét a kabrióváltozatához.

A második, „Black Special” névre hallgató felszereltségi szint a mattfekete karosszériaszínnel és a fényes Gold tetővel tovább erősíti a gépjármű sportos és kifinomult karakterét (berline változat esetén). A sötét árnyalatú karosszériát karbon oldalsó védőcsíkok díszítik. A belső tér összhangban van a külső megjelenéssel, így a műszerfalon és a sebességváltó talpazatán is visszaköszön a fényes Gold karosszériaszín, valamint az utastér több kényelmi és biztonsági extrafelszerelést is tartalmaz.

A külső Karbon csomag és a belső dekorációs csomag apró részletei még vonzóbbá teszik a DS PERFORMANCE változatot.

A dinamizmustól a kényelemig

Az új DS 3-nál, mint egy mindennapi használatra szánt autónál, a kényelem a legfontosabb tulajdonságok közé tartozik.

Ez különösen igaz az új DS 3 Cabrióra. Erre jó példa a tetőmozgatás: a tetőt egészen 120 km/h sebességig szabadon lehet nyitni-zárni, és a kabrió akusztikai komfortja is példaértékű, köszönhetően a magas minőséget képviselő tetőnek (többrétegű, kompozit anyagokból készül, a belső oldala akril bevonatú a megfelelő hangszigetelés érdekében), illetve az aerodinamikus légterelőnek, mely optimális akusztikai kényelmet biztosít.

A DS 3 SZÁMOKBAN:

-  2 karosszériaváltozat: berline és cabrio

-  390 000 eladott példány a világban piaci bevezetése óta

-  PERFORMANCE változat (208 LE, 300 Nm, széria Torsen® differenciálmű)

-  Piaci bevezetés: 2010 márciusában a limuzin-, 2013 elején a kabrióváltozaté

-  78-féle tető- és karosszéria-színkombináció

-  DS 3 Cabrio: 5 ülőhely, 120 km/h-s sebességig menet közben is nyitható tetővel

-  4 Best in Class motor a CO 2 -kibocsátás terén

-  Méretek: 3,95 m hosszúság; 1,71 m szélesség; 1,46 m magasság; fordulókör átmérője10,2 m és 10,4 m között (kerékméretől függően)

Ajánlatkérés
Minta: +36-xx-xxx-xxxx
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
Hámori Katalin
Recepciós, kereskedelmi asszisztens, biztosítás kötés
Bohó Piroska
Értékesítési tanácsadó
Kesselring Hedvig
Flotta értékesítési tanácsadó
Dúl Diána
Értékesítési tanácsadó
Tünde Kovács
Értékesítési tanácsadó
Csillag Balázs
Használt gépjármű értékesítő
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a citroenm5center.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el
Készítette: Hinora Marketing Group